El punt de partida d’aquest projecte són les cortines que pengen a les portes de les cases del Mas de Barberans i de les cases de la zona del Montsià i Baix Ebre.

A partir de l’observació de les cortines durant el nostre anterior projecte “Ports i Mans”, ens va fascinar  la idea de poder treballar amb aquest element.

El fet que la majoria de cortines utilitzades actualment fossin de plàstic, juntament amb la constatació que tenim que es va començar a utilitzar de manera general a les cases a Catalunya a partir de mitjans del segle XX, ens va fer imaginar com serien aquestes cortines abans. Aquest pensament ens va obrir la porta a molts altres materials i tècniques manuals que es podrien haver utilitzat per fer les cortines.

També ens va convidar a imaginar una nova versió de les cortines que va en una direcció que no és únicament la de la seva funcionalitat, sinó en una transformació que ressalti la seva bellesa, el seu caràcter com a element decoratiu i convertir-la en un objecte artístic.

Producte final: elaboració d’una cortina. Els participants aportaran les seves pròpies idees o se’ls suggeriran idees per començar a crear una cortina. A partir d’aquí, Mònica Guilera i Tim Johnson ensenyaran les tècniques que necessitin, proporcionaran els materials, i assessoraran en tot el que calgui.

Cadascun/a dels participants acabarà fent la seva pròpia cortina que se la podrà emportar a casa i no la podrà comercialitzar. A banda dels tallers hi haurà unes tutories individualitzades al llarg de tot el procés per part dels professors.

Els participants es comprometen a deixar les cortines per fer la mostra pública del resultat del projecte mitjançant el producte cultural que consensuen Mònica Guilera, Tim Johnson i  el Museu de la Pauma de Mas de Barberans ja sigui una exposició, un itinerari…

 

Vegeu l’exposició Ports i mans:

www.cdrmuseudelapauma.cat/portsimans/cortina

portsimans