Clavell 52, 43514 Mas de Barberans (Tarragona)
(+34) 977 053 778
info@cdrmuseudelapauma.cat
T’ensenyem a fer màscares d’espart 2018-01-04T11:35:13+00:00

Cordes, espardenyes, bosses, sàrries, cistells i ara també màscares. L’espart és una fibra vegetal amb  usos diversos i ara que s’acosta el carnaval des del Centre de Desenvolupament Rural. Museu de la Pauma del Mas de Barberans hem organitzat un taller de màscares a partir d’aquesta fibra vegetal, obtinguda de diverses plantes silvestres del grup de les gramínies. L’impartirà l’artesana holandesa Simone Simons, establerta al poble valencià de Xelva des de fa més de 20 anys on va començar a interessar-se per l’espart. 

Simons es declara “fascinada” per aquesta fibra vegetal i per com a partir d’una herba que creix salvatge pel camp es poden fer objectes i escultures. De fet, ella la utilitza per experimentar i crear dissenys contemporanis i ha guanyat diversos guardons internacionals, entre ells el premi en la modalitat de disseny al XI Certamen Internacional de les Fibres Vegetals del Mas de Barberans, l’agost del 2017, per una bossa feta amb espart sense cosir.

Al taller de màscares es treballaran diferents tècniques amb espart picat i d’altres materials flexibles amb l’objectiu de crear unes màscares que expressin la disbauxa del carnaval, jugant amb els colors i confrontant les idees preconcebudes de com ha de ser una màscara.

Es tracta d’un taller de 7 hores que tindrà lloc el proper dissabte, 3 de febrer. És el primer d’un total de catorze que s’han programat per aquest 2018 i que van adreçats a un públic divers: des de principiants i xiquets i xiquetes de més de 8 anys, fins a persones més experimentades. Una panera, una nina amb pauma, un cistell dispensador amb vímet o com encordar una superfície són alguns dels temes que es treballaran. Les inscripcions ja estan obertes. Els cursos són de 3, 7 ,11 i 14  hores i els preus oscil·len entre els 10, 15 i 25 euros.