Clavell 52, 43514 Mas de Barberans (Tarragona)
(+34) 977 053 778
info@cdrmuseudelapauma.cat
Loading...
Art rupestre 2019-09-28T11:56:18+00:00

LES PINTURES RUPESTRES DEL COCÓ DE LA GRALLA

El conjunt pictòric del Cocó de la Gralla (Mas de Barberans, Montsià), situat dins del Parc Natural dels Ports, és una mostra de l’art rupestre llevantí. La seva antiguitat és d’uns 8.000 anys i es va pintar dins del període epipaleolític. Les pintures representen dues fileres d’arquers a la carrera cap a l’esquerra, de dues mides diferents, diversos animals i petjades, que formen una possible escena de cacera o ritual. En total, 69 figures formen aquest conjunt excepcional.

Descobertes fa uns catorze anys, després de protegir i documentar les pintures adequadament, des del 2017 es  posen a l’abast dels visitants.

VISITES GUIADES

Contextualització del conjunt pictòric del Cocó de la Gralla al Museu de la Pauma sobre el calc de les pintures i posterior visita al jaciment. Activitat dirigida per una Historiadora de l’art.

La visita al Museu de la Pauma, uns 20 minuts d’introducció, desprès 10′ amb els cotxes particulars i aproximadament 20′ de pujada i 20′ de baixada  a peu. Tota l’activitat té una durada aproximada de dos hores i quart.

Nova programació a partir del gener de 2020.

Preu: 5 euros per adults, 3 euros per a xiquets i xiquetes de 6 a 12 anys i jubilats, i gratuït per als menors de 5 anys. Grups màxim 20 persones.

Inscripció a una visita

ACTIVITAT FAMILIAR

Visita guiada al Cocó de la Gralla i mini taller de pintura rupestre. Una proposta activa de caràcter cooperatiu, dinamitzada per l’equip d’ARTRA, amb monitors especialitzats.

La visita comença al Museu de la Pauma, uns 20 minuts d’introducció, desprès 10 minuts amb els cotxes particulars fins la zona d’aparcaments, i aproximadament 20 minuts de pujada i 20 minuts de baixada, a peu. Tota l’activitat té una durada aproximada de dos hores i mitja.

Nova programació a partir del gener de 2020.

Preu: 5 euros (menys de 3 anys gratuït).
Grup màxim de 25 persones.

Inscripció a l’activitat familiar