Clavell 52, 43514 Mas de Barberans (Tarragona)
(+34) 977 053 778
info@cdrmuseudelapauma.cat
Loading...
Art rupestre 2020-06-05T08:44:33+00:00

LES PINTURES RUPESTRES DEL COCÓ DE LA GRALLA

El conjunt pictòric del Cocó de la Gralla (Mas de Barberans, Montsià), situat dins del Parc Natural dels Ports, és una mostra de l’art rupestre llevantí. La seva antiguitat és d’uns 8.000 anys i es va pintar dins del període epipaleolític. Les pintures representen dues fileres d’arquers a la carrera cap a l’esquerra, de dues mides diferents, diversos animals i petjades, que formen una possible escena de cacera o ritual. En total, 69 figures formen aquest conjunt excepcional.

Descobertes fa uns catorze anys, després de protegir i documentar les pintures adequadament, des del 2017 es  posen a l’abast dels visitants.

En aquesta tercera fase de la desescalada, es recuperen les visites guiades –entre una i dos al mes- a les pintures rupestres del Cocó de la Gralla. Els grups hauran de ser d’un màxim de 15 persones, amb reserva prèvia. Dins del Museu es seguiran les normes de la desescalada per a llocs tancats i al jaciment i de camí al jaciment es seguiran les normes de les activitats exteriors. Les inscripcions es poden fer a través de la web. La primera visita està prevista per al dissabte, 27 de juny.

VISITES GUIADES

Contextualització del conjunt pictòric del Cocó de la Gralla al Museu de la Pauma sobre el calc de les pintures i posterior visita al jaciment. Activitat dirigida per una Historiadora de l’art.

La visita al Museu de la Pauma, uns 20 minuts d’introducció, desprès 10′ amb els cotxes particulars i aproximadament 20′ de pujada i 20′ de baixada  a peu. Tota l’activitat té una durada aproximada de dos hores i quart.

Nova programació a partir del gener de 2020.

Preu: 5 euros per adults, 3 euros per a xiquets i xiquetes de 6 a 12 anys i jubilats, i gratuït per als menors de 5 anys. Grups màxim 15 persones.

Reservar data per fer una visita guiada