Clavell 52, 43514 Mas de Barberans (Tarragona)
(+34) 977 053 778
info@cdrmuseudelapauma.cat
Loading...
Art rupestre 2024-04-26T22:14:13+00:00

LES PINTURES RUPESTRES DEL COCÓ DE LA GRALLA

El conjunt pictòric del Cocó de la Gralla (Mas de Barberans, Montsià), situat dins del Parc Natural dels Ports, és una mostra de l’art rupestre llevantí. La seva antiguitat és d’uns 8.000 anys i es va pintar dins del període epipaleolític. Les pintures representen dues fileres d’arquers a la carrera cap a l’esquerra, de dues mides diferents, diversos animals i petjades, que formen una possible escena de cacera o ritual. En total, 69 figures formen aquest conjunt excepcional.

Descobertes fa uns catorze anys, després de protegir i documentar les pintures adequadament, des del 2017 es  posen a l’abast dels visitants.

Hi ha dues possibilitats de poder visitar les pintures rupestres amb visita guiada: una és mitjançant les vuit visites programades anuals i l’altra és mitjançant una visita a la carta segons disponibilitat dels professionals. El preu de la visita a la carta són 120 euros, màxim 20 persones. S’ha de contactar mitjançant un correu a: info@cdrmuseudelapauma.cat o trucant al 977053778.

Hi ha la possibilitat de poder visitar les pintures rupestres amb visita guiada mitjançant les vuit visites programades anuals. També es poden visitar les visites  mitjançant un itinerari  senyalitzat. Amb aquesta opció no es pot entrar al jaciment però es poden veure des del camí.

VISITES GUIADES

Les visites guiades s’acompanyaran amb una sèrie de reproduccions de peces de cultura material recuperades en diferents jaciments propers a les pintures del Cocó de la Gralla.

A les activitats, sempre que sigui possible, es farà prèviament una petita demostració de com feien el foc durant la prehistòria, explicant materials i mètode, seguidament es desenvoluparà l’activitat.

 PLACES EXHAURIDES  28 de març, a les 11:00 Activitat familiar. Introducció al Museu de la Pauma + visita guiada a les pintures + petit taller: “Collarets amb dentaliums i culumbelles

1 d’abril, a les 11:00 Introducció al Museu de la Pauma + visita guiada a les pintures

PLACES EXHAURIDES 28 d’abril, a les 11: 00 Activitat familiar, gratuïta. Visita guiada a les pintures + petit taller. Lloc d’ inici: pàrquing pintures. Petit taller: “Sílex i fibres”

22 de juny: “Lluna plena al Cocó de la Gralla”

19:30: Activitat familiar, taller al Museu de la Pauma:  “Fem llànties”. Farem unes llànties amb materials que podem trobar en zones properes: cloïsses, herbes, ossos,..

22:00: Visita nocturna a les pintures. Lloc d’inici: pàrquing pintures. Imprescindible portar frontal.

13 de juliol, a les 17:30 Introducció al  Museu de la Pauma + visita guiada a les pintures

29 de setembre, a les 11:00 Introducció al Museu de la Pauma + visita guiada a les pintures

Preus: 5 €. Gratuït menors de sis anys.

Inscripció a una visita