Clavell 52, 43514 Mas de Barberans (Tarragona)
(+34) 977 053 778
info@cdrmuseudelapauma.cat
Loading...
Art rupestre 2021-12-22T14:33:21+00:00

LES PINTURES RUPESTRES DEL COCÓ DE LA GRALLA

El conjunt pictòric del Cocó de la Gralla (Mas de Barberans, Montsià), situat dins del Parc Natural dels Ports, és una mostra de l’art rupestre llevantí. La seva antiguitat és d’uns 8.000 anys i es va pintar dins del període epipaleolític. Les pintures representen dues fileres d’arquers a la carrera cap a l’esquerra, de dues mides diferents, diversos animals i petjades, que formen una possible escena de cacera o ritual. En total, 69 figures formen aquest conjunt excepcional.

Descobertes fa uns catorze anys, després de protegir i documentar les pintures adequadament, des del 2017 es  posen a l’abast dels visitants.

A partir de Setmana Santa 2021, es recuperen les visites guiades –entre una i dos al mes- a les pintures rupestres del Cocó de la Gralla. Els grups hauran de ser d’un màxim de ? persones seguint les normes del PROCICAT en cada moment,  s’ha de fer reserva prèvia. Dins del Museu es seguiran les normes de la desescalada per a llocs tancats i al jaciment i de camí al jaciment es seguiran les normes de les activitats exteriors. Inscripcions obertes.

VISITES GUIADES

Contextualització del conjunt pictòric del Cocó de la Gralla al Museu de la Pauma sobre el calc de les pintures i posterior visita al jaciment. Activitat dirigida per una Historiadora de l’art.

La visita comença al Museu de la Pauma, uns 20 minuts d’introducció, desprès 10 minuts amb els cotxes particulars i aproximadament 20 minuts  de pujada i 20 minuts de baixada  a peu. Tota l’activitat té una durada aproximada de dos hores i quart.

Es recomana calçat còmode.

Programació 2022 la farem pública al mes de febrer.

Preu: 5 euros per adults, 3 euros per a xiquets i xiquetes de 6 a 12 anys i jubilats, i gratuït per als menors de 5 anys.