Clavell 52, 43514 Mas de Barberans (Tarragona)
(+34) 977 053 778
info@cdrmuseudelapauma.cat
El Museu 2024-04-11T13:36:09+00:00

El museu de la pauma

El Centre de Desenvolupament Rural. Museu de la Pauma de Mas de Barberans es va inaugurar al maig del 2010 com un espai destinat a la realització d’accions que afavoreixin i diversifiquin el desenvolupament econòmic local i territorial, així com la posada en valor d’una part del patrimoni etnològic autòcton que és el treball de la pauma.

Per no oblidar el tarannà del desenvolupament rural s’ha inclòs el col·lectiu d’artesanes en actiu, sorgit dels cursos de formació, en el funcionament del centre. El centre externalitza els tallers al col·lectiu d’artesanes i sempre és possible la demostració d’ofici per part d’una d’elles, així com la compra i encàrrecs personalitzats de peces d’artesania de la pauma a la botiga del Museu.

Activitats com la recerca, el programa pedagògic de transmissió de l’ofici, la creació de nous productes conjugant la tradició i la modernitat, les demostracions artesanals, tallers en diferents fibres vegetals, tallers d’aprendre a llatar adaptats a diferents edats i diferents nivells, prestació de diferents serveis: consulta i prèstec de peces tant del fons fotogràfic com del fons de peces,exposcions permanents, exposicions temporals …conviuen dins del Museu.

Horaris i preus

Horari 

De 9 :30 a 14:00

Tancat:

Tots els dilluns no festius de l’any.

Els dies 1 i 6 de gener, 25 i 26 d’abril i 25 i 26 de desembre

Es poden concertar visites guiades i tallers a la carta al correu: info@cdrmuseudelapauma.cat o al telèfon 977053778

Preus:

  • 2’00 € -> entrada normal
  • 1’50 € -> entrada preu reduït *
  • 2’50 € -> visita guiada
  • 1’50 € -> visita guiada preu reduït **

* Tenen dret a la tarifa reduïda: persones entre 6 i 18 anys; grups de 15 o més; famílies monoparentals; majors de 65 anys; famílies nombroses; aturats.
** Grups de 15 persones o més.
Tenen dret a gratuïtat: menors de 5 anys; residents a Mas de Barberans; persones discapacitades.

Com arribar

Mas de Barberans està situat a la comarca del Montsià, província de Tarragona, i a 25Km aprox. de les províncies de Terol i Castelló. Algunes de les poblacions properes més conegudes són Tortosa, Amposta, Sant Cales de la Ràpita, Ulldecona, o la Sénia entre d’altres. També estan a prop: Besseit, Arnes, i Horta de Sant Joan, que queden darrera el Massís dels Ports.

  • Venint del nord, cal anar per l’eix de l’Ebre (ctra. C-12) fins a Tortosa. Després T-3421 fins Mas de Barberans.
  • Venint del nord-est, des de Tarragona o Barcelona, cal sortir per l’autopista a l’altura de Tortosa/l’Aldea, o a Amposta.
  • Si es ve del sud, es pot arribar passant per Ulldecona, Sant Rafel del Rio i la Sénia.

Per arribar a Mas de Barberans en transport públic hi ha servei d’autobús, podeu consultar els horaris al següent enlllaç:

S’ofereix servei de taxi les 24 hores, podeu contactar al telèfon: 637194208