Clavell 52, 43514 Mas de Barberans (Tarragona)
(+34) 977 053 778
info@cdrmuseudelapauma.cat
Loading...
El Museu 2020-06-05T08:34:18+00:00

El museu de la pauma

El Centre de Desenvolupament Rural. Museu de la Pauma de Mas de Barberans es va inaugurar al maig del 2010 com un espai destinat a la realització d’accions que afavoreixin i diversifiquin el desenvolupament econòmic local i territorial, així com la posada en valor d’una part del patrimoni etnològic autòcton que és el treball de la pauma.

Per no oblidar el tarannà del desenvolupament rural s’ha inclòs el col·lectiu d’artesanes en actiu, sorgit dels cursos de formació, en el funcionament del centre. El centre externalitza els tallers al col·lectiu d’artesanes i sempre és possible la demostració d’ofici per part d’una d’elles, així com la compra i encàrrecs personalitzats de peces d’artesania de la pauma a la botiga del Museu.

Activitats com la recerca, el programa pedagògic de transmissió de l’ofici, la creació de nous productes conjugant la tradició i la modernitat, les demostracions artesanals, tallers en diferents fibres vegetals, tallers d’aprendre a llatar adaptats a diferents edats i diferents nivells, prestació de diferents serveis: consulta i prèstec de peces tant del fons fotogràfic com del fons de peces,exposcions permanents, exposicions temporals …conviuen dins del Museu.

Horaris i preus

Horaris:

Obrim el dimarts 16 de juny, després de tres mesos tancat, a causa de la crisi sanitària provocada per la pandèmia de la COVID-19. Estarà obert amb un horari ampli: tots els dies de 9 a 14 hores, excepte els dilluns laborables, i durant aquest horari, també funcionarà com a punt d’informació del Parc Natural dels Ports. Per les tardes, tots els dies excepte diumenge i dilluns, es podran fer visites guiades i/o tallers amb reserva prèvia.

Per tal d’adaptar-se a la nova normalitat generada per la pandèmia del coronavirus i garantir les mesures de seguretat necessàries per evitar la propagació de la malaltia, als matins no es podran fer visites guiades al Museu i s’ha establert un aforament màxim de 15 persones fent la visita al Museu i un màxim de 8 al punt d’informació de la planta baixa. L’àudiovisual es podrà veure a les hores en punt (10h,11h,12h i 13h) amb un màxim de 15 persones i s’airejarà i netejarà la sala després de cada ús.

Al Museu s’hi haurà d’accedir amb mascareta i mantenir en tot moment els dos metres de distància entre els visitants. A banda d’això, es reforçarà la neteja de l’equipament, la pantalla de suport interactiu estarà tancada i hi haurà gel antisèptic de mans a disposició del públic, entre altres mesures. Aquesta normativa d’obertura es podrà modificar en tot moment en funció de les restriccions establertes en els plans governamentals de desescalada.

Tancat:

Tots els dilluns no festius de l’any.

Els dies 1 i 6 de gener, 25 i 26 d’abril i 25 i 26 de desembre.

Preus:

  • 2’00 € -> entrada normal
  • 1’50 € -> entrada preu reduït *
  • 2’50 € -> visita guiada
  • 1’50 € -> visita guiada preu reduït **

Es poden reservar tallers i visites a mida, amb avís de reserva de com a mínim de dos dies.
* Tenen dret a la tarifa reduïda: persones entre 6 i 18 anys; grups de 15 o més; famílies monoparentals; majors de 65 anys; famílies nombroses; aturats.
** Grups de 15 persones o més.
Tenen dret a gratuïtat: menors de 5 anys; residents a Mas de Barberans; persones discapacitades.

Com arribar

Mas de Barberans està situat a la comarca del Montsià, província de Tarragona, i a 25Km aprox. de les províncies de Terol i Castelló. Algunes de les poblacions properes més conegudes són Tortosa, Amposta, Sant Cales de la Ràpita, Ulldecona, o la Sénia entre d’altres. També estan a prop: Besseit, Arnes, i Horta de Sant Joan, que queden darrera el Massís dels Ports.

  • Venint del nord, cal anar per l’eix de l’Ebre (ctra. C-12) fins a Tortosa. Després T-3421 fins Mas de Barberans.
  • Venint del nord-est, des de Tarragona o Barcelona, cal sortir per l’autopista a l’altura de Tortosa/l’Aldea, o a Amposta.
  • Si es ve del sud, es pot arribar passant per Ulldecona, Sant Rafel del Rio i la Sénia.