Clavell 52, 43514 Mas de Barberans (Tarragona)
(+34) 977 053 778
info@cdrmuseudelapauma.cat
Racó dels Artesans amb calor i més públic especialitzat 2018-09-24T09:20:27+00:00

Artesania amb onada de calor. Les altes temperatures de principis d’agost no van ofegar l’èxit de convocatòria de la setzena edició del Racó dels Artesans, la Fira monogràfica de les Fibres Vegetals del Mas de Barberans que va tenir lloc el cap de setmana 4 i 5 d’agost i en la qual van posar parada una seixantena d’artesans i artesanes d’arreu del món.  És complicat donar xifres d’afluència de visitants ja que la fira és gratuïta, però any rere any es pot copsar un increment del públic especialitzat, més predisposat a adquirir artesania.

Els organitzadors, l’Ajuntament del Mas de Barberans amb la col·laboració amb l'Associació de Cistellers de Catalunya, fan un balanç molt positiu d’aquesta setzena edició i destaquen que la fira està plenament consolidada tot i que encara pot créixer una mica per la vessant de mostrar tècniques i materials nous. De fet, dins el Fibres Campus aquesta aposta pels nous materials ja ha estat present, a través d’un dels tallers programats, en el qual l’artesana Idoia Cuesta va ensenyar a bastir una bossa de mà amb weawing sea grass, una corda feta amb una planta marina anomenada Zooestera.

Pel que fa a les activitats paral·leles i als tallers relacionats amb la fira tots van estar plens, també el dels Fibres Campus. De cara a la propera edició l’organització es planteja la possibilitat de canviar l’horari per evitar els moments de màxima calor.