El taller bàsicament planteja explorar, investigar i proposar noves aplicacions al voltant de la pauma.

La pauma i les fibres vegetals ens remeten immediatament a una part importantíssima en la història material i cultural de pràcticament totes les civilitzacions. Aquesta percepció, malauradament, està fortament associada al passat i a objectes i usos que no relacionem tant amb el nostre actual dia a dia.

Des de fa un temps són evidents les dificultats que pateixen moltes “artesanies” per evitar el seu decaïment. Aquest fet és, en certa mesura, paradoxal quan precisament cada vegada més s’aprecia una creixent revalorització de moltes qüestions directament associades a elles (el fet a mà, el natural, el sostenible, el local… )

Les moltes qualitats que la pauma té i pot oferir són massa valuoses com per desaprofitar-les… És evident que el món d’ara és diferent, que els nostres hàbits i el desenvolupament dels sistemes de producció industrial han transformat completament el nostre entorn. Potser una visió nostàlgica de la pauma, i l’intent d’arrossegar models i objectes d’un altre temps, provablement no ens permetrà anar gaire lluny però ho intentarem.

El repte del taller és investigar i demostrar que la pauma pot tenir també un espai i una importància en el món actual, aprofitant les seves moltes virtuts (aquestes no han desaparegut!) a través d’unes noves aplicacions i usos que potser encara no s’han explorat suficient. També farem un tast dels tints naturals per a la pauma.

Investigarem, per tant, noves aplicacions amb la pauma amb l’ambició d’obrir noves percepcions sobre què es pot arribar a fer, estudiant la seva possible comercialització.