Clavell 52, 43514 Mas de Barberans (Tarragona)
(+34) 977 053 778
info@cdrmuseudelapauma.cat

Dones cistelleres aprenent l’ofici

Dones cistelleres aprenent l’ofici

El Centre de Desenvolupament Rural Museu de la Pauma del Mas de Barberans vol ser un museu inclusiu, per això no dubta en obrir les portes i col·laborar amb projectes com el de Dones Cistelleres, una iniciativa d’acció social, interculturalitat i sostenibilitat impulsada per l’Associació Mediambiental La Sínia del Baix Gaià que ha comptat amb la col·laboració de la Fundació “La Caixa”. Es tracta d’un projecte que dona continuïtat al de Dones Pageses i que ha format una quinzena de dones en l’ofici de la pauma.

Les artesanes del Museu de la Pauma han estat les encarregades d’ensenyar i acompanyar aquestes dones en tot el procés: des de la recol·lecció de les paumes, sense fer malbé els margallons fins l’assecatge, blanqueig i elaboració de la llata. Ara encara queden encara vuit sessions pendents en què les artesanes d’Art Pauma aniran fins a la seu de l’associació La Sínia a ensenyar-los a fer peces concretes a partir dels coneixements adquirits.

Es tracta d’un projecte social que té com objectiu donar recursos a un col·lectiu de dones de l’àmbit rural, tant des d’un punt de vista laboral com de pertinença al grup i  a la comunitat. Al mateix temps que s’aprofita una matèria primera molt abundant a la zona del Baix Gaià com són els margallons. És una manera també de gestionar un espai natural d’una manera sostenible.

2023-07-25T12:10:27+00:00