Clavell 52, 43514 Mas de Barberans (Tarragona)
(+34) 977 053 778
info@cdrmuseudelapauma.cat

El Rihihiu s’expandeix al Mas

El Rihihiu s’expandeix al Mas

Art i artesania són la deriva d’un mateix procés creatiu, una interconnexió que des del Museu de la Pauma portem anys explorant. Ara aprofundim encara més en aquesta reflexió de la mà del Festival Rihihiu, nascut a Santa Bàrbara el 2021 i que aquest estiu s’ha expandit al Mas de Barberans sumant l’artesania de la pauma a la seua revisió contemporània i en perspectiva de gènere de la ruralitat. Així entre les activitats que el Rihihiu ha programat per a Mas de Barberans, l’últim cap de setmana de juliol, hi ha un col·loqui titulat El gest i les noves formes d’art. Una trobada per compartir pensament i trencar la barrera mental entre creació artística i artesania. La idea de base és que el saber fer tradicional superi l’àmbit funcional  per empodera-se. Aprofitar i repensar la tradició com a propulsor de la creativitat artística. En aquest col·loqui moderat per la periodista Laia Beltran, hi intervindran Oriol Escursell de la companyia de circ Nilak; Iris Muñoz, fotògrafa; Anna Vizcarro, dissenyadora; i Simone Simons, artista sonora i artesana.

El programa del Rihihiu a Mas de Barberans, també inclou l’exposició fotogràfica El crit del Rihihiu, d’Iris Muñoz qui ha retratat una sèrie de persones que van viure directa o indirectament vinculades al món agrari i que coneixen aquest crit proferit per les plegadores d’olives per indicar que ja havien acabat la jornada i havien arribat a la caseta de camp. Són imatges que incorporen objectes majoritàriament de pauma que són part dels escenaris de les fotografies.
La pauma també estarà present a l’espectacle de circ Espera que inclourà peces elaborades amb fibres vegetals. Serà un espectacle participatiu on el públic està convidat a viure de prop de les acrobàcies que succeeixen a l’escena.

2023-07-25T12:15:50+00:00