Clavell 52, 43514 Mas de Barberans (Tarragona)
(+34) 977 053 778
info@cdrmuseudelapauma.cat

Tàndem per explorar les potencialitats del vímet

Tàndem per explorar les potencialitats del vímet

Després de l’espart el vímet. El dissenyador Curro Claret i l’artesà Joan Farré, especialitzat en vímet, van impartir a finals de març la segona sessió del projecte  Tàndem artesania/disseny. Visions singulars, un projecte impulsat pel Museu de la Pauma amb l’objectiu d’estretir vincles entre artesania i disseny i donar eines noves a aquelles persones i professionals que treballen en l’àmbit de l’artesania, les fibres vegetals o el disseny, entre altres. La primera sessió, a finals de gener, la van realitzar dissenyadora Pepa Reverter i l’artesana Simone Simons, que van investigar els usos de l’espart.

En aquesta ocasió Claret i Farré van idear una ràpida aproximació al vímet, explorant les seves potencialitats materials i de disseny. “Ens vam proposar treballar i testar com es relacionava el vímet amb els usos i elements més propers al nostre cos. De vegades formant part d’altres objectes i materials, i de vegades de forma més autònoma”, explica Curro Claret. L’objectiu era “forçar aplicacions poc usuals per al vímet per aprendre el seu comportament en d’altres situacions”, afegeix. Així els participants van crear una col·lecció de petits elements pensats per equipar o vestir una persona. L’experiència va ser un veritable experiment de creativitat col·lectiva i compartida, ja que els autors de les peces van explicar les seues creacions a tres persones externes al projecte i al públic que visitava en aquells moments el museu.

El projecte Tàndem artesania/disseny. Visions singulars forma part del programa Treball a les 7 comarques del Servei d’Ocupació de Catalunya  i va dirigit a professionals i estudiants del món del disseny, l’interiorisme, l’artesania i l’educació. Es tracta d’una iniciativa del Museu de la Pauma que compta amb la col·laboració d’ESARDI i de l’Agència de Desenvolupament del Consell Comarcal del Montsià.

FOTOS: Joan Maria Ventura

2019-05-27T13:26:34+00:00