Clavell 52, 43514 Mas de Barberans (Tarragona)
(+34) 977 053 778
info@cdrmuseudelapauma.cat

Fibrejant art rupestre

Fibrejant art rupestre

Les pintures rupestres del Cocó de la Gralla seran enguany l’element inspirador de Fibrejant, el taller d’intervenció artística amb fibres vegetals, que cada any, en el marc del Fibres Campus, deixa escultures d’art efímer fetes amb fibres en diferents espais del Mas de Barberans. En aquesta edició, que tindrà lloc  des del dilluns 30 de juliol fins el dijous 2 d’agost, hi participaran els cinc artistes i cistellers de sempre: Carles Alcoy, Joan Farré, Mònica Guilera, Josep Mercadé i Tim Johnson, i s’ha convidat dos artistes de prestigi internacional: Joanne B Kaar i Caroline Dear. Aquesta acció serà una manera de trenar dos actius patrimonials molt importants per al Mas de Barberans: les pintures rupestres, visitables des de fa pocs mesos, i l’artesania de les fibres vegetals.

De fet, la petjada de l’art llevantí també estarà molt present durant els dos dies del Racó dels Artesans. La Fira de les Fibres Vegetals del Mas de Barberans, els dies 4 i 5 d’agost. Així s’han preparat dos tallers: un de pintures rupestres sobre pedra, amb pigments elaborats a partir d’ou i òxid de ferro. “Pintarem amb pinzell i reproduirem les pintures del Cocó de la Gralla. És una manera diferent de donar-les a conèixer”, apunta Maite Mestre d’ARTRA, l’empresa especialitzada en artesania i cultura popular encarregada de realitzar els tallers. L’altre és de talla lítica. I abans de començar-los hi haurà una demostració de com feien foc els homes prehistòrics. A més a més, enguany l’encarregat d’inaugurar el Racó dels Artesans serà el director del Programa Corpus de Pintures Rupestres de Catalunya i Cap de la Secció d’Informació i Estudis del Servei d’Arqueologia i Paleontologia, Josep Castells.

També coincidint amb la Fira, el dissabte 4 d’agost hi ha programada una nova visita guiada al Cocó de la Gralla de la mà d’Eva García Lleixà. A les 5 de la tarda. Cal fer inscripció prèvia al Museu de la Pauma.

2018-12-20T14:58:41+00:00