Clavell 52, 43514 Mas de Barberans (Tarragona)
(+34) 977 053 778
info@cdrmuseudelapauma.cat

Històries a cabassos

Històries a cabassos

Històries a cabassos és el nou conte de la col·lecció El Montsià de Bàrbara i Jaume i té com a protagonista el Mas de Barberans i més concretament l’ofici de la pauma. La seua autora, Núria Ibáñez, va venir a presentar-lo dins les Jornades Culturals del Mas. A “Històries a cabassos”, Bàrbara i Jaume, els dos personatges literaris creats per Ibáñez,  viuen la seua última aventura al Mas, on aprenen entre altres coses a llatar, ensenyats per dones i homes del poble que s’han dedicat tota la vida a aquest ofici. I també descobreixen la gran diversitat d’objectes que es poden fer teixint les fulles del margalló i fan una excursió a les pintures rupestres del Cocó de la Gralla, un altre dels actius patrimonials del municipi.

El Montsià de Bàrbara i Jaume és una col·lecció de contes publicada per Onada Edicions que apropa als lectors i lectores infantils les tradicions, els costums, la parla, les festes o la història de la comarca del Montsià. L’objectiu principal és crear consciència de la importància que té conservar aquest patrimoni.

A la presentació també hi van assistir l’alcalde i la regidora de Cultura del Mas de Barberans, Josep Maria Lleixà i Elisabeth Mestre; el director científic d’Onada Edicions, Miquel Àngel Pradilla i la il·lustradora del conte, Míriam Cid. L’acte va culminar amb la ballada de la jota Bàrbara i Jaume, del músic ebrenc Arturo Gaya i una petita representació teatral.

Foto: Joan M. Ventura

2019-09-20T12:11:18+00:00