Clavell 52, 43514 Mas de Barberans (Tarragona)
(+34) 977 053 778
info@cdrmuseudelapauma.cat

La fira de les fibres es consolida

La fira de les fibres es consolida

El Racó dels Artesans. La Fira Monogràfica de les Fibres Vegetals del Mas de Barberans, que enguany va arribar a la dinovena edició i que va tenir lloc el primer cap de setmana d’agost, va tancar portes amb un balanç força positiu. L’organitzador, l’Ajuntament del Mas, calcula que el públic va assolir la xifra dels 4.000 visitants, el que la consolida com una fira de referència al Sud d’Europa, no només per la notable afluència de públic sinó també per les sinergies que s’hi generen, un fet que la converteix en un nucli important de difusió de l’artesania de les fibres vegetals.

Les sinergies entre els participants fan sorgir projectes interessants nascuts per l’intercanvi d’experiències professionals i de vivències personals, això explica que hi hagi més sol·licituds de participació que no pas expositors. Aquest fet s’ha resolt establint una rotació d’artesans amb criteris molt definits. De fet, la fira s’organitza amb la col·laboració i complicitat constant de l’Associació de Cistelleres i Cistelleres de Catalunya.

Pel que fa al perfil dels visitants, s’observa, cada vegada més, una major presència de públic especialitzat en artesania de les fibres i de procedència diversa. Hi ha molts visitants de Barcelona i l’àrea metropolitana, del Camp de Tarragona i del País Valencià. També de les Terres de l’Ebre i dels nuclis turístics de sol i platja més propers com ara l’Ampolla, l’Ametlla de Mar, les Cases d’Alcanar o Benicarló.

La participació en les activitats paral·leles que converteixen la fira en una segona festa major al municipi, així com en els sis tallers programats també ha estat molt elevada. Un d’ells va consistir en elaborar un cistell de vímet i estava pensat per a un públic més expert.

Després del sostrac de la pandèmia, aquest 2022 el Racó dels Artesans ha recuperat la seua vessant internacional. Així, entre la cinquantena d’artesans i artesanes participants repartits en 36 expositors, sis eren de fora i van compartir espais i experiències amb els de la resta de l’Estat i de Catalunya.

Fotos: Carme Sitjà

2022-10-20T10:02:10+00:00