Clavell 52, 43514 Mas de Barberans (Tarragona)
(+34) 977 053 778
info@cdrmuseudelapauma.cat

L’acústica de l’aigua

L’acústica de l’aigua

La música d’avantguarda també tindrà el seu lloc a la divuitena edició del Racó dels Artesans, la Fira Monogràfica de les Fibres Vegetals del Mas de Barberans. Així, com activitat paral·lela al certamen s’ha programat un concert que explora les possibilitats acústiques de l’aigua. Es tracta d’Acuática, un projecte ideat pels artistes holandesos Peter Bosch i Simone Simons, molt vinculats al Museu de la Pauma, on Simons ha impartit diversos tallers amb l’espart com a matèria prima. Ara mostraran la seva vessant d’artistes sonors tot oferint una rèplica del concert que van presentar l’octubre del 2019  al CentroCentro de Madrid, dins el cicle de músiques d’avantguarda VANG. Serà un concert adaptat a l’espai del Museu de la Pauma.

Fent servir com instruments sis garrafes d’aigua, algunes folrades amb fibres vegetals, amb hidròfons al seu interior. El mecanisme consisteix en crear bombolles d’aire a través d’un compressor i aixetes per generar diferents timbres de sons líquids que seran capturats i mesclats en directe, creant una mena de crescendo d’uns 20 minuts de durada. Per a Bosch i Simons, l’aigua constitueix l’origen de l’ADN acústic de la humanitat, des de les remors aquoses i apagades del líquid amniòtic fins a l’onatge suau o ferotge del mar, passant per les sonoritats dels rierols o els cops de la pluja damunt les superfícies més diverses.

El concert tindrà lloc a la sala Airosa del Mas de Barberans i cal inscriure’s prèviament al web del Museu. Seran quatre sessions, dues dissabte i dues diumenge a la tarda, la resta d’hores funcionarà com instal·lació perquè el públic hi pugui investigar pel seu compte.  Aquesta activitat s’integra dins del cicle Ebre, Música i Patrimoni 2021 del Museu Terres de l’Ebre.

2021-07-12T11:49:58+00:00