Clavell 52, 43514 Mas de Barberans (Tarragona)
(+34) 977 053 778
info@cdrmuseudelapauma.cat

Joies del Certamen Internacional de les Fibres Vegetals

Joies del Certamen Internacional de les Fibres Vegetals

Les peces guanyadores de les dotze edicions del Certamen Internacional de les Fibres Vegetals que des del 2007 organitza el Museu de la Pauma del Mas de Barberans seran exposades per primera vegada de manera conjunta coincidint amb la Fira de les Fibres Vegetals. Totes elles formen part del fons del Museu per haver estat escollides com a guanyadores i són autèntiques joies artesanals, elaborades amb diferents materials i tècniques diverses. Destaquen pel mestratge i la perfecció a l’hora de treballar les fibres així com per la seua creativitat.

En total en aquesta exposició, que enguany excepcionalment substituirà el Certamen Internacional de Fibres Vegetals, s’hi exposaran les 25 peces premiades al llarg d’aquests anys en les diferents categories.  El 2016 es van separar les modalitats art i disseny i es va passar de dos a tres modalitats: artística, disseny i tradicional.  Així, algunes de les peces que es podran veure exposades en la modalitat tradició són un rusc per a abelles fet amb espart per l’artesà Jesús Maria Quintero; una burjola (cistell de vímet per transportar espàrrecs) elaborada per la cistellera Mònica Guilera; o també una cistella tradicional de la Bretanya feta amb fusta de salze per transportar-hi sardines, obra de l’artesà francès, François Desplanches. Pel que fa a les peces artístiques, hi trobem, per exemple, una de l’artista i artesà anglès Tim Johnson, inspirada en el massís del Port i elaborada amb branques de bedoll, salze, olivera, vinya, joncs, rotang i herbes; la peça japonesa Llum i moviment de l’artesana Ryoko Sagawa, feta amb bambú i paper japonès, o la d’Antonio Rodríguez, Moviment, feta de pauma. Finalment, en la modalitat disseny es podrà veure, entre moltes altres peces, un moble orgànic configurat per diversos tamborets en forma de triangle equilàter que es poden unir o separar, obra de Joan Clop.

Al llarg dels 12 anys d’història del certamen s’han presentat a concurs un total de 318 peces provinents principalment Catalunya i  l’Estat espanyol, però també de països com Dinamarca, Anglaterra, Escòcia, Holanda, França, Alemanya, Itàlia i Japó.

Les peces guanyadores formen part del fons del Museu, la resta es poden veure fotografiades a l’interactiu del Museu, distribuïdes per anys i categories.

Fotos: Joan Maria Ventura

2019-05-27T13:23:31+00:00