Clavell 52, 43514 Mas de Barberans (Tarragona)
(+34) 977 053 778
info@cdrmuseudelapauma.cat

L’èxit dels tallers “A llatar”

L’èxit dels tallers “A llatar”

Èxit de participació als tallers d’A llatar des que es van posar en marxa el gener de 2020. Durant aquests dos anys de trajectòria i amb la pandèmia pel mig s’han realitzat vint tallers i hi han participat un total de 175 persones, tot i que les inscripcions han estat superiors. Unes xifres que des del Museu es valoren molt positivament. A llatar és una activitat fixa dins la programació del Museu de la Pauma que es va impulsar amb el doble objectiu d’apropar el Museu al públic del territori i a l’hora ajudar a la transmissió de l’ofici de la pauma.

Pel que fa al perfil, les persones participants en aquests tallers són majoritàriament del Montsià i del Baix Ebre, però també n’hi trobem d’altres comarques catalanes com el Barcelonès, el Baix Penedès, el Baix Camp, Osona i les Garrigues; de la comarca castellonenca de la Plana Alta, de la veïna Matarranya i alguns estrangers que tenen la segona residència al territori. Alguns s’han inscrit a només un taller i han après la tècnica de trenar el margalló i fer la llata, d’altres han optat per anar una mica més enllà i han acabat creant peces de major o menor complexitat que s’han emportat a casa. Entre aquestes peces hi ha una mica de tot: porta-testos, algun cistell, cabassos per posar-hi coses, alguna escultura i fins i tot un espill.

Els tallers d’A llatar es fan els divendres de 16:00 a 19:00 hores i costen cinc euros. Aquest 2021 es va ampliar l’oferta passant d’un a dos divendres al mes, el primer i l’últim. I per aquest 2022 també s’ampliaran les possibilitats d’inscripció. Fins ara, una mateixa persona es podia inscriure a un màxim de 6 tallers a l’any i ara ho podrà fer a 8.

Per una altra banda, cal assenyalar que a part d’impartir els tallers d’A llatar, les artesanes del Museu també duen a terme altres activitats al centre de desenvolupament rural del Mas. Així per exemple els dimarts al matí ofereixen demostracions de pauma als visitants del Museu.

2021-12-15T12:54:23+00:00