Clavell 52, 43514 Mas de Barberans (Tarragona)
(+34) 977 053 778
info@cdrmuseudelapauma.cat

Lo Rogle seleccionat als premis ADI-FAD 2020

Lo Rogle seleccionat als premis ADI-FAD 2020

Lo Rogle, el projecte de creació col·lectiva dirigit pel dissenyador industrial Curro Claret i coordinat pel Museu de la Pauma, ha estat una de les propostes seleccionades als premis de l’Associació de Disseny Industrial del FAD (Foment de les Arts i el Disseny) d’aquest 2020. Ho ha estat dins la categoria de projecte juntament amb 17 propostes més d’un total de 69.

L’objectiu principal del projecte, organitzat pel Museu de la Pauma, l’Escola d’Art i Disseny d’Amposta (ESARDI) i el Consell Comarcal del Montsià, amb la col·laboració del Departament de Cultura, va ser fusionar artesania i disseny per tal d’explorar noves possibilitats i nous usos per a la pauma, una fibra vegetal molt arrelada a les Terres de l’Ebre. Desenvolupat al llarg del 2017 i 2018, Lo Rogle va culminar amb una exposició inaugurada l’agost del 2018 en la qual es van poder veure les peces dissenyades i elaborades pels participants del projecte. Un gronxador, tiradors de mobles, urnes funeràries o sandàlies van ser alguns dels objectes creats amb la supervisió de Curro Claret i la participació activa de les artesanes de la pauma del Mas de Barberans i l’especialista en tints naturals Montse Catalán.

Els Premis ADI estan organitzats per l’Associació de Disseny Industrial ADI-FAD i inclouen tres reconeixements en diferents àmbits del disseny: els Premis Delta per a professionals i empreses de disseny industrial, atorgats des de 1961; les Medalles ADI per a estudiants de disseny de producte, que es concedeixen des de 1976; i els Premis ADI Cultura, que reconeixen projectes que posen en valor la cultura del disseny i s’atorguen des de 2016.

Els guanyadors es donaran a conèixer el 24 de novembre dins la Barcelona Design Week. El fet d’haver estat seleccionat en aquests premis atorga a Lo Rogle un certificat  de marca registrada i homologada per ADI-FAD i permetrà que formi part de l’exposició El millor disenny de l’any, que s’inaugurarà el 2021 dins del Disseny Hub Barcelona, juntament amb la resta de seleccionats dels Premis Delta i Medalles ADI. A més a més, el projecte també s’inclourà al llibre ADI Book 2020, la qual cosa donarà una major visibilitat al projecte i a l’artesania de la pauma.

FOTO: Filmsnòmades

2020-07-16T11:12:42+00:00