Clavell 52, 43514 Mas de Barberans (Tarragona)
(+34) 977 053 778
info@cdrmuseudelapauma.cat

Pauma i gràfica publicitària

Pauma i gràfica publicitària

Més enllà del disseny d’objectes, la pauma també pot ser un material interessant per crear rètols naturals, orgànics i sostenibles. Aquest és l’àmbit de treball de Punt d’inflexió, un nou projecte impulsat pel Centre de Desenvolupament Rural Museu de la Pauma del Mas de Barberans i Esardi, l’Escola d’art i disseny d’Amposta. Hi participen quinze alumnes de segon de Gràfica Publicitària d’aquest centre educatiu i l’objectiu és crear amb pauma rètols que parlin d’identitat, motivació, diversitat, connexió o emocions. “Li hem posat punt d’inflexió perquè conceptualment el projecte vol posar de manifest un moment vital, mostrar aquelles paraules que van representar un canvi en les seues vides”, apunta Sefa Villalbí,  professora del projecte.

“A banda d’explorar l’ús de materials més sostenibles, el que busquem és que l’alumnat sigui capaç de combinar el treball de l’ordinador amb el treball amb les mans, la destresa manual”, afegeix Villalbí. En aquest punt és on hi entren les artesanes del Museu de la Pauma que són les encarregades de donar forma a algunes de les idees de l’alumnat a l’hora que també el guien per poder materialitzar ells mateixos aquestes idees.

Porten treballant des de principis de curs, amb una sessió a la setmana i entre les propostes creades hi ha des de lletres modulars que permeten reproduir tot l’abecedari fins a lletres elaborades a partir de material sobrant com ara brins amb tints naturals, trossets de cordell, escoells… La principal dificultat ha estat elaborar alguna de les estructures necessàries per construir les lletres. En aquest sentit, s’han hagut de buscar complicitats per crear aquests suports necessaris per a alguns projectes. Finalment, els desenvoluparà l’alumnat  del Programa de Qualificació Professional Inicial de l’Institut Montsià fruit d’una altra col·laboració amb el projecte.

A l’hora de dissenyar les lletres també s’ha establert una sinergia interessant amb el tipògraf Andreu Balius, i s’intentarà reproduir la tipografia patufet, recentment dissenyada per ell.

2020-03-23T12:36:12+00:00