Clavell 52, 43514 Mas de Barberans (Tarragona)
(+34) 977 053 778
info@cdrmuseudelapauma.cat

Presentació

Presentació

El Museu de la Pauma de Mas de Barberans està destinat a re-valoritzar el patrimoni etnològic del poble.

La creació del Museu s’encabeix dins d’un projecte de recuperació del patrimoni etnològic per tal de fer-lo productiu al segle XXI. Activitats com la recerca, el programa pedagògic de transmissió de l’ofici, la creació de nous productes conjugant la tradició i la modernitat, les demostracions artesanals, tallers en diferents fibres vegetals, tallers d’aprendre a llatar adaptats a diferents edats i diferents nivells, prestació de diferents serveis: consulta i prèstec de peces tant del fons fotogràfic com del fons de peces,exposcions permanents, exposicions temporals …conviuen dins del Museus

Arquitectònicament l’edifici és de nova creació i consta de: sala de reserva, magatzem, recepció, punt de venda artesanal, despatx, sala d’exposició permanent, sala de Tallers, sala polivalent i terrassa interpretativa i panoràmica. Aquests espais físics estan distribuïts en quatre plantes, comunicades amb escales i ascensor, totalment apte per a persones amb minusvalia.

Quant a la col·lecció es porta a terme una política d’adquisicions en què es valora l’ingrés de cada peça, atenent a uns criteris molt definits, per tal de no crear un magatzem de peces sinó una sala de reserva i documentació.

Al punt de venda artesanal es venen bàsicament els productes masovers més genuïns: l’oli, sent el producte estrella l’oli d’oliveres mil·lenàries, productes fets amb pauma on es conjuga disseny i tradició i llibres de temàtica específica vinculada al centre.

2017-04-13T00:17:09+00:00