Clavell 52, 43514 Mas de Barberans (Tarragona)
(+34) 977 053 778
info@cdrmuseudelapauma.cat

Sarrieta, llit i parabrises

Sarrieta, llit i parabrises

Aquí teniu les peces guanyadores del XII Certamen Internacional de les Fibres Vegetals. En aquesta edició es van presentar un total de 43 peces, 8 en la modalitat tradicional; 18 en l’artística; i 17, en la de disseny. Sarrieta, de Jesús Maria Quintero Gómez, es va emportar el primer premi de la modalitat tradicional. Es tracta d’una peça feta amb espart cru, espart picat i cànem. L’autor destaca la versatilitat d’aquesta peça desmuntable que igual servia al pagès per asseure’s i estirar-se quan estava desmuntada, com per posar-hi palla i gra perquè els animals hi mengessin.

Ànima de parabrises, de Carles Alcoy Sánchez ha guanyat el premi a la millor obra artística i destaca tant per la tècnica emprada com pels materials. Està feta amb fragments de l’ànima dels netejaparabrises i ràfia i l’ha elaborat fent servir una tècnica de cosit ugandesa aportada per l’artesana danesa Jette Mellgren.

Pel que fa a la modalitat disseny, l’obra guanyadora ha estat Llit original, llit primigeni, de Joan Clop Farrando. Es tracta d’una estora per dormir a terra. “El primer llit de la humanitat”, apunta l’autor que ha volgut vincular la seua peça amb la descoberta de les pintures rupestres del Cocó de la Gralla. L’estora està feta amb bova i corda de cotó i cargolada pot servir de seient o peanya informal.

D’altra banda, el jurat integrat per Caroline Dear, Joan Farré, Santiago Planella, Simone Simons i Paco Trepat, va acordar atorgar una menció especial a la peça Looping bag, presentada per Mònica Guilera; i una altra per Bossa i moneder, d’Artpauma. El jurat ha valorat en la primera menció la capacitat de revisió de la tradició de Guilera i la seua interpretació contemporània; i en la segona l’haver transformat una peça plana i humil com una catifa en una peça elegant, funcional i tridimensional.

2019-01-21T20:55:42+00:00