Clavell 52, 43514 Mas de Barberans (Tarragona)
(+34) 977 053 778
info@cdrmuseudelapauma.cat

Sense Fibrescampus ni Racó dels Artesans

Sense Fibrescampus ni Racó dels Artesans

L’actual situació de pandèmia global per la COVID-19 ha recomanat cancel·lar aquest 2020 el Racó dels Artesans, la fira monogràfica de les fibres vegetals i el Fibrescampus, un espai formatiu d’intercanvi en què artesans i artesanes d’arreu del món ensenyen les seues tècniques de creació. Es tracta de dos esdeveniments amb un elevat component internacional, amb la participació d’artesans i artesanes de diferents països, que traadicionalment tenen lloc entre l’última setmana de juliol i la primera d’agost.

Els tallers del Fibrescampus preveien realitzar, entre d’altres activitats, dos monogràfics de cistelleria finlandesa, un de francès i un d’italiana que es reprogramaran  el 2021. La cancel·lació d’aquestes activitats ha estat una decisió molt difícil, pel dinamisme que representa per al Mas de Barberans i per la manera com hi participen i la viuen els seus veïns i veïnes. I més tenint en compte que justament enguany es compleixen els deu anys del Museu de la Pauma.

Malgrat tot, la normalitat va tornant a poc a poc al Museu, que va reobrir el passat 16 de juny, després de tres mesos tancat a causa de la crisi sanitària. Funciona també com a punt d’informació del Parc Natural dels Ports  i amb un horari ampli: tots els dies de 9 a 14 hores, excepte els dilluns laborables, mentre que per les tardes, es poden fer visites guiades i/o tallers, tots els dies excepte diumenge i dilluns.  S’ha establert un aforament màxim de 15 persones a les diferents sales del Museu i un màxim de 8 al punt d’informació de la planta baixa. Per a les visites guiades de la tarda, que s’han de concertar amb dos dies d’antelació, l’aforament màxim també és de 15 persones, i 8 per als tallers.

Al Museu s’ha d’accedir amb mascareta i mantenir en tot moment la distància de seguretat entre els visitants. A banda d’això, s’ha reforçat la neteja de l’equipament, la pantalla de suport interactiu està tancada i hi ha gel antisèptic de mans a disposició del públic, entre altres mesures.

2020-07-16T11:17:47+00:00