Clavell 52, 43514 Mas de Barberans (Tarragona)
(+34) 977 053 778
info@cdrmuseudelapauma.cat

Banda de música i delta de l’Ebre

Banda de música i delta de l’Ebre

Més enllà del Racó dels Artesans i el Fibrescampus, l’agost sempre està farcit d’activitats al Centre de Desenvolupament Rural Museu de la Pauma de Mas de Barberans. Enguany no ha estat una excepció. Així a la inauguració de l’exposició Punt d’inflexió o a la projecció del documental Dos dones, quatre mans i un cabasset, cal afegir diverses activitats més. Entre les més destacades, una taula rodona sobre la crítica situació del delta de l’Ebre: Preservar el territori: solucions per al delta de l’Ebre. Inclosa dins el Cicle de Cultura Viva 2021 de l’Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial, aquesta taula de debat, va estar coordinada i conduïda per Bernat Lleixà Bergel i va donar veu a diversos especialistes en la matèria: Josep Juan Segarra, Carles Ibáñez Martí i Josep Jiménez Mur, que van apuntar les principals causes de la regressió i subsidència del Delta i en van assenyalar possibles solucions. La idea era contextualitzar i obrir aquest debat, que tan sovint es circumscriu al territori del Delta de l’Ebre, a persones que viuen a l’interior de les Terres de l’Ebre. Tot i ser una activitat per adults, els xiquets i xiquetes també van poder trobar el seu espai amb el conta-contes “Un riu de xocolate”, amb la il·lustradora del llibre, Carme Pons.

Especialment interessant per al públic local, va ser la conferència sobre la Unió Musical Mas de Barberans, a càrrec del seu president Juan Daniel Subirats Armengol amb la col·laboració de Gerardo Virgos Rovira, dins el programa Tallers i jornades de memòria oral. El president de la Unió Musical fa temps que treballa en una recerca sobre la banda i després de la conferència es va dur a terme un taller per poder recollir més informació.

El programa de l’agost al Museu també va comptar amb una conferència d’Albert Rubió Mora i Ramon Viñas Vallverdú sobre “Les representacions simbòliques del Cocó de la Gralla”, Premi d’Arqueologia Memorial Josep Barberà i Farràs.

Totes les activitats van ser gratuïtes i es van respectar al màxim les mesures sanitàries. A més a més, era necessari inscriure’s prèviament. Amb aquests actes el Museu referma la seua vinculació amb el públic local.

2021-09-22T12:40:52+00:00