Clavell 52, 43514 Mas de Barberans (Tarragona)
(+34) 977 053 778
info@cdrmuseudelapauma.cat

El Fibrescampus s’amplia

El Fibrescampus s’amplia

Prèviament al Racó dels Artesans, el Museu de la Pauma organitza el Fibrescampus, un espai d’aprenentatge per  busca explorar diferents tècniques, materials i possibilitats de les fibres vegetals, tant innovadores com tradicionals. Habitualment són quatre cursos monogràfics, però enguany s’han ampliat fins a sis, dos dels quals estaran dedicats a la pauma: el primer, el 28 i 29 de juliol, anirà a càrrec d’Antonio Rodríguez, un dels màxims experts a nivell estatal de l’artesania de la pauma, que ensenyarà  realitzar diferents recipients amb pauma trenada amb la tècnica del plainting i unes flors de pauma.

El segon curs monogràfic de pauma tindrà lloc just l’endemà de la fira, els dies 7, 8 i 9 d’agost i l’impartiran les artesanes d’Artpauma que mostraran com bastir un cistell de piscina, una peça tradicional que necessita almenys dos dies i mig per realitzar-se.

Els altres cursos del Fibrescampus 2023  aniran a càrrec de les artesanes escandinaves Anelma Savolainen i Emma Dahlqvist que participen al Racó dels Artesans i que van presentar peces a l’exposició Lookout del 2020. Emma Dahlqvist ensenyarà com plegar i cosir l’escorça de bedoll amb tècniques semblants a l’origami per crear peces contemporànies i un recipient, mentre que Anelma Savolainen farà servir la mateixa tècnica però substituint l’escorça per paper reciclat per fer una bossa. Serà el 30 de juliol i 1 d’agost.

I finalment, aprofitant l’exposició Espart, disseny rural al Fibrescampus hi haurà també dos cursos d’espart els dies 2 i 3 d’agost: un impartit per Simone Simons que proposa crear diversos contenidors en trenat en diagonal i en trenat d’arna; i l’altre una cesta cebera. Es tracta d’una peça tradicional, típica de la zona de la Manxa, elaborada amb espart cru i espart picat, combinant diverses tècniques esparteres (pleita, recincho i tomiza). Aquest últim curs anirà a càrrec de l’artesà José Fajardo coordinador del projecte de la Universidad Popular de Albacete. Per realitzar-lo cal experiència prèvia en el treball de l’espart.

Totes les places als cursos estan exhaurides i hi ha llista d’espera.

2023-12-14T13:29:23+00:00