Clavell 52, 43514 Mas de Barberans (Tarragona)
(+34) 977 053 778
info@cdrmuseudelapauma.cat

‘Lookout’ en format catàleg

‘Lookout’ en format catàleg

El Centre de Desenvolupament Rural Museu de la Pauma del Mas de Barberans acaba de treure el catàleg, en català i anglès, de l’exposició Lookout, una mostra que va obrir portes el passat mes d’agost i que es podrà visitar fins al setembre d’aquest 2021. A cura dels artistes i artesans Mònica Guilera i Tim Johnson, Lookout mostra la diversitat i riquesa de tècniques, materials i peces de l’artesania europea. “El procés de comissariat ha estat alhora fascinant i una delícia per als sentits”, apunten els comissaris en un escrit que s’inclou al catàleg, en el qual afirmen que a mesura que els arribaven les peces de l’exposició se sentien  o bé transportats als boscos de Crimea “amb l’aroma picant de les agulles de pi”, o bé “hipnotitzats per les ombres giratòries de les obres de palla finlandeses”, així com també “desafiats per l’atenció al detall del treball de les finíssimes esberles de vímet holandeses.”

Guilera i Johnson admeten que han fet una selecció personal basant-se principalment en els criteris de diversitat i excel·lència. El seu repte principal ha estat haver de decidir què deixar de banda.  “Podríem haver omplert la sala d’exposició diverses vegades amb belles cistelles tradicionals i innovadores”, afirmen tot precisant que malgrat la gran diversitat, procedència i materials de les creacions exposades -60 peces  de 22 artesans de 14 països europeus- hi ha molta part de la cistelleria europea que no queda representada. No obstant, sí que s’assoleix l’objectiu principal de la mostra: demostrar que l’artesania a Europa està viva i té molt futur per endavant i que al continent hi conviuen moltes maneres diferents d’entendre-la i materialitzar-la.

Al catàleg que ara presentem, disponible al web del Museu de la Pauma, es recullen totes les peces exposades amb informació sobre els materials i les tècniques emprades pels artistes i artesans que les han creat. L’exposició es va pensar també com una mostra de suport a aquests artistes i artesans, per això les peces exposades es poden adquirir a través del Museu de la Pauma. D’altra banda, al catàleg també s’inclou un enllaç de contacte amb els artistes i artesans per connectar-los amb persones que puguin estar interessades en el seu treball.

Text: Roser Royo

Fotos: Tim Johnson

2021-03-25T20:13:27+00:00